Korkeakoulukulttuuriin kuuluu myös isona osana erilaiset järjestöt. Omalla alalla voi olla oma ainejärjestönsä (yleensä Uni:n puolella) tai moniakin eri alajärjestöjä. Rakennusalalta löytyy monia vaihtoehtoja ja itse olen liittynyt lähes kaikkiin tarjolla olleisiin yhdistyksiin. On TUO, TIO, TROK, RIA, RKL ja sen sellaisia. Koska itselläni ei ole raksalta kokemusta, niin toivon eri järjestöjen julkaisuista olevan minulle hyötyä. Eniten kuitenkin uskon hyötyväni yhdistystoimintaan osallistumisesta seuraavista uusista tuttavuuksista.
Olin opiskelujen alusta lähtien ajatellut pyrkiväni mukaan joko TIO:n tai TROK:n hallitukseen. Nyt kuitenkin löysin itseni pyrkimästä myös TUO:n edustajistoon. Katsotaan mihin tämä tie vie vai viekö se mihinkään. Aikaisempaa kokemusta hallitustoiminnasta minulla on koirayhdistyksen puolelta, jossa olen toiminut niin hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana, sekä erilaisissa muissa vastuutehtävissä. Tykkään siis vaikuttaa ja olla mukana päättämässä asioista.
Opiskelijatapahtumat ovat yleensä aina jonkin järjestön tai järjestöjen yhteistyössä järjestämiä. Se pieni sisäänpääsymaksu normibileisiin siis kannattaa mukisematta maksaa, sillä sillä tuetaan näiden järjestöjen toimintaa. Itse ainakin koen, että suurin osa tapahtumista on ollut hyvin järjestettyjä ja sen muutaman euron arvoisia. Pari pettymystäkin on osunut kohdalle, mutta niistä on selvitty ilman kyyneleitä. Ehkäpä nämäkin järjestäjät ovat nyt kokemusta rikkaampia ja järjestävät seuraavalla kerralla bileet, joista puhutaan vielä seuraavanakin vuonna!